A Társulás elnöke, Farkas Éva Erzsébet tájékoztatta a jelenlévőket az új ívóvízminőség-javító program jelenlegi állásáról, miszerint december 30-án írta alá a korábbi támogatási szerződés módosítását. Makó első embere kiemelte, Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter hatékony közbenjárásának köszönhetően folytatódhat a projekt nettó 560 millió forintból. „Ha a magyar kormánytól nem kapunk megfelelő támogatást, a településeknek nagy összegű visszafizetési kötelezettségük lett volna, amely mindennapi működésüket veszélyeztetné” – hangsúlyozta a társulás elnöke.

Ezt követően több napirendi pontot tárgyaltak: a műszaki ellenőrzés és a kivitelezés közbeszerzési kiírását hagyták jóvá és fogadták el, valamint döntöttek a projektmenedzseri tevékenység ellátásáról. Az új támogatási keretből további fejlesztések valósulnak meg: a meglévő kutak felújítása, vízbázis kiválasztása, hálózatrekonstrukció valamint a fertőtlenítés hatékonyságának növelése.

Az ülésen elhangzott, nagyon fontos, hogy folytatódhat ez a beruházás, ami által megvalósulhat a projekt eredeti célja, hogy a térségben élők valóban jó minőségű vizet fogyaszthassanak.  Szekeres Ferenc, Apátfalva polgármestere kiemelte, bízik benne, hogy ennek a fejlesztésnek köszönhetően megfelelő minőségű ívóvíz lesz minden településen.

Forrás:

Hajó Edina

sajtóreferens

Makó Város Önkormányzata