Kedden a Bethlen Gábor Református Gimnázium tanulói is így tettek, egy úszásóra helyett megtartott meccsen vehettek részt. A diákok ütőt ragadtak, és egy átmozgató jéghoki meccset rendeztek. Igaz korong helyett floorball labdát kergettek a pályán, de így is izgalmas volt a mérkőzés.

Azért hoztuk ki az ütőket és a labdát, hogy a korcsolyázás érdekesebb legyen. Két csapatra osztottam az osztályt, és egy remek „jégkorong” meccset játszottunk. A játék mindig vonzó a gyerekeknek, a csoportos sport jobban motiválja a közösséget.” – tudtuk meg Gajda Attilától, helyettes Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, kollégium vezetőjétől.

Gajda Attila

A 6. osztályos diákok nagy elánnal vetették bele magukat a játékba, aminek meg is lett az eredménye, kipilledve jöttek le a jégről.

Szeretek jégkorcsolyázni, és jó volt most egy új sportot kipróbálni. Jó volt, hogy nem csak körbe körbe csúszkáltunk, hanem izgalom is volt benne. Több mérkőzést is játszottunk, az én csapatom nyert is és veszített is.” – mesélte az óra végén Huszár Sára, 6/A osztályos tanuló.

Huszár Sára

Gandis Bence szintén 6/A osztályos diák, aki elmondta, sajnálja, hogy csak hetente egyszer jönnek ki az iskolával. Első alkalommal próbálta a jégkorongot, és nagyon tetszett neki, a jövőben szeretne ismét játszani. Elmondása szerint egy ilyen foglalkozás növeli a csapatszellemet, és külön jó érzés, ha valaki gól üt a csapatból.

Gandis Bence

 

Sz.Viktor