A több mint két évtizedes múltra visszatekintő makói Magán Zeneiskolában – a nevéből adódóan – nem csupán a zenére, hanem a képzőművészetre is nagy hangsúlyt fektetnek. Az ott alkotó gyerekek munkáiból nyílt kiállítás kedden a Hagymaház Galériában. A tárlatot Oláh Nóra, a intézmény tanszékvezető művésztanára ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

– Természetesen én csak a saját tanítványaimmal találkozhatok nap mint nap munkaközben, így tudom, milyen eszközzel és technikákkal szeretnek dolgozni, a kolléganőim tanórába azonban nem látok bele, így én is nagy meglepetéssel rendezgettem az ő növendékeik által beküldött anyagot – avatott be a részletekbe Oláh Nóra.

– Egy kiállítás előkészítése mindig is izgalmas feladat, hát még úgy, ha csak a helyszínen ismerheti meg az ember az azon felsorakozó tárgyakat – emelte ki a művésztanár. Ezért szinte csak az utolsó pillanatban derült ki, hová is tegye a különféle rajzokat, illetve műalkotásokat. Igen, műalkotások, hiszen a gyerekek fantáziája szárnyakat kapott és érdekesebbnél érdekesebbek születtek belőle.

Így például egy olyan tuba, melynek húrjai is vannak. Ez a különlegesség, vagyis a tuba és hárfa keverékéből álló – mondhatni tufa – Illgner Hanna szüleménye. – Sajnos nem játszom semmilyen hangszeren, de a hangjukat szeretem, így összeraktam őket – tudtuk meg a Kálvin téri Református Általános Iskola ötödikesétől. Magát a fúvós részt WC-papír gurigák alkotják, melyet ugyancsak papír fog össze, a tölcsér pedig kemény kartonból van, a húrok pedig színes fonalak.

Munkatársunktól. K.