19.05: Mivel nem volt a végén további hozzászólás, így Szekeres Ferenc polgármester a 2017. január 31-ei testületi ülést lezárta.

19.03: Folytatódik a nyílt ülés. A zárt ülésen a grémium elsősorban szociális jellegű határozatokat hozott.

18.52: Szekeres Ferenc polgármester zárt ülést rendelt el.

18.50: Károlyi Sándor az interpellációk során a községben elszaporodott kóbor ebek miatt szólalt fel. Egy tavalyi összefogás során akkor ezt a problémát sikerült megoldani, s ezért azt szeretné, ha ismét ezt tennék. Szekeres Ferenc polgármester válasza: az önkormányzat számára is fontos, hogy ne legyenek gazdátlan kutyák az utcán. Egy-egy állat elszállítása 15 ezer forint.

18:45: Szekeres Ferenc polgármester és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester illetményét, valamint költségtérítését tárgyalják. Mind a ketten – érintettségük miatt – kérték a szavazásból való kizárásukat. Ezt, illetve az új díjakat is jóváhagyták.

18:40: Fúvószenekar és mazsorett csoport alakul Apátfalván. Ezért a vezetőjük, Mátó Mátyás azzal a kéréssel fordult a testülethez, hogy az önkormányzat támogassa őket. Ezt elfogadták, így 1 millió forintot biztosítanak a zenekarnak hangszerek vásárlására. Emellett havi 170 ezerrel járulnak hozzá a működéshez, próbákhoz.

18.38: Korszerűsíteni kívánják az önkormányzat számítógépes rendszerét, ezért pályázatot nyújtanak be. Az eszközbeszerzés értéke több mint 3 millió forint.

18.35: A román és a roma kisebbségi önkormányzatokkal való együttműködési megállapodásokat vizsgálják felül. Károlyi Sándor, a roma kisebbségi önkormányzat elnöke elmondta: nem kívánnak változtatni az eddigi megállapodásukon, mivel jónak találják. A grémium megszavazta mind a két kisebbségi önkormányzatra vonatkozó szerződést a megállapítottak szerint.

18.30: A Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület részére nyújtandó működési előleget tárgyalják. Az önkormányzat közel 1,2 milliót biztosít a szervezet számára, az összeg visszatérítendő.

18.25: A községi értéktár bizottság tavalyi munkája következik. Több mint 30 érték szerepel benne, s ebből néhány a megyei értékek sorát gazdagítja része is egyben. A beszámolót megszavazták.

18.20: A várható községi programok kerültek terítékre. A rendezvényterv kapcsán Szekeres Ferenc polgármester arra kérte a kisebbségi önkormányzatokat, a civil szervezteket, hogyan tudnának ebbe bekapcsolódni. A község első embere azt javasolta, hogy az idén ne adjanak át díszpolgári címet. Az előterjesztést elfogadták.

18.18: A 2017-es költségvetés keretösszege 534 millió forint. A bizottságok az ülés előtt megtárgyalták a rendelettervezetet és mind a három elfogadásra javasolja. A grémium megszavazta.

18.15: Az idei költségvetést tárgyalják. Ebből kiderül, hogy a gazdálkodást nem veszélyezteti az önként vállalt feladatok ellátása.

18.10: Szekeres Ferenc polgármester az ülést megnyitotta. A 7 települési képviselőből jelen van 7, így a grémium határozatképes.

Munkatársunktól. K.