A kiszombori önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok bérleti díjait is módosították a keddi testületi ülésükön a képviselők. – A költségelvű lakások esetében történt egy kis emelés, de ez szinte csak pár forintot jelent, illetve a garázsoknál, de más esetben nem változtak az árak – nyilatkozta Szegvári Ernőné. A polgármester kiemelte: ezen kívül még a szociális támogatásokról szóló rendeletet is módosították. Itt a segélyezésre szolgáló összegeket 5 százalékkal emelték.

Szóba került a szemétszállítási díjkedvezmény is, de erről egyelőre nem született döntés, majd a soron következő ülésen tárgyalják meg ezt az előterjesztést. – A nagy hidegre való tekintettel újabb tüzelőanyagot rendelünk, ugyanis szükség van arra, hogy ezzel is segítsük a rászorulókat – folytatta a község vezetője. Ez várhatóan két hét múlva érkezik meg Kiszomborra, de az önkormányzatnak jelenleg is van saját forrásból származó tüzelője, így nem maradnak meleg nélkül a családok.

Az önkormányzat pályázni szeretne mezőgazdasági földutak rendbetételére. – Van egy rendkívül rossz állapotban lévő utunk, mely a fekvése miatt minden esőzés vagy hóolvadás során szinte víz alá kerül – mondta Szegvári Ernőné. Az ülésen egy szakember is részt vett, aki részletesen ismertette, hogyan is lehetne erre a problémára megoldást találni. Ezt az utat elősorban mintegy tíz helyi gazdálkodó használja, akik csak így tudnak bejutni a földjeikre.

Hiába mindössze 300 méter hosszú ez a szakasz, de a felújításának a költsége majd 44 millió forint. – Az úgynevezett Fehér-hídnál van ez az út, az alacsony fekvése miatt nagyon meg kell erősíteni, egy részét lehetne csak leaszfaltozni, a többi része kavicsos lenne, mivel meg kell emelni, így csatornára is szükség van a víz elvezetéséhez – fejtette ki a polgármester. Ebben az ügyben sem határoztak a képviselők, ezt is a következő ülésen újból előveszik, s akkor döntenek, beadják-e a pályázatot. Ugyanis ebben az esetben biztosítani kell hozzá a 15 százalékos önerőt.

Munkatársunktól. K.