Az olasz rendőrség bejelentette hétfőn, hogy befejeződött a január 20-án éjjel Verona közelében egy magyar busszal történt baleset összes halálos áldozatának azonosítása a DNS-ük alapján.

Pénteken hozhatják haza a holttesteket

Szijjártó Péter  külgazdasági és külügyminiszter erről tájékoztatta az M1 Híradóját. A tárcavezető elmondta: a halotti anyakönyvi kivonatokat annak az olasz településnek az önkormányzata adja ki, amely fennhatóságába tartozik az érintett autópálya szakasz.

A szükséges dokumentumok elkészülte után, lehet, hogy már csütörtökön, de inkább pénteken szállíthatják haza a holttesteket, földi maradványokat.

A miniszter megerősítette, hogy a holttestek és a válságos állapotban lévő sérültek azonosítása befejeződött, és a külügyminisztérium munkatársai elkezdték felvenni a kapcsolatot a hozzátartozókkal; információi szerint az érintettek felével már tudtak beszélni.

“A telefonálást ma este addig nem hagyjuk abba, amíg minden hozzátartozóval nem tudtuk közölni az azonosítás eredményét” – fűzte hozzá.

Az egyik súlyos sérült a busz vezetője

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a Verona közelében szerencsétlenül járt busz magyar vezetője az egyik Olaszországban kezelt, hétfőn azonosított súlyos sérült.

A hírügynökség saját rendőrségi forrására hivatkozott a hírt közölve. A rendőrség az ügyészséget tájékoztatta a sofőr azonosításáról, ehhez a jelentéshez jutott hozzá az ANSA. A jelentés kitér arra is, hogy valószínűleg ő vezette a járművet a január 20-i baleset idején.

Forrás: hirado.hu