Három bálnak adott otthont eddig idén a vásárhelyi Fekete Sas: a Bethlen és a Németh László után a Gregus tanulói ünnepeltek.

A mulatságot dr. Kószó Péter nyitotta meg, aki megemlítette, hogy egy hete történt a tragikus veronai buszbaleset. Az alpolgármester arra kérte a megjelenteket, gondoljanak kegyelettel az elhunyt fiatalokra.

A gregusosok minden évben keringővel kezdenek. Mivel tavaly angollal készültek, ezért idén a bécsi következett. Ezután cha cha chat adtak elő. Az összesen 31 pár számára a koreográfiát immár hagyományosan Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László által sajátíthatták el a végzősök. A házaspár mindig biztosít választási lehetőséget a tanulóknak. Ők választhatják ki a zenét, ami alapján meghatározhatják, mi legyen a repertoár.

Bakacsiné Rostás Edit számára különleges a 2017-es báli szezon, ugyanis várandósan teljesítette a próbákat: márciusban ikreket szül.

Ebben az évben 3 osztályban – informatika, elektronika gépész és mezőgazdaság szakon – 76 fiatal végez az intézményben. – Ez a nap még a szórakozásé, azonban ezután új fejezet kezdődik, ugyanis fokozottan készülünk az érettségi vizsgákra – nyilatkozta portálunknak Nagy Zsuzsanna. Az igazgató azt is elmondta, mivel a Gregus inkább fiúiskola, ezért alsóbb évfolyamosok, valamint külsős lányok is szerepeltek a bálon.

Olasz Viktória és Deák Bence az életben egy párt alkotnak, így nem meglepő, hogy együtt táncoltak. Osztálytársak is. Elmondásuk szerint mindkettőjüktől távol áll a tánc, így kezdetben nehéznek érezték a betanulást. Később azonban egyre könnyebbé váltak a próbák.

Rácz Viktor és Tóth Katalin

Tóth Katalin és Rácz Viktor szerint jól sikerült a tánc. Ők is párkapcsolatban élnek. Úgy vélik, a cha cha cha volt a nehezebb, viszont jobbnak találták a ritmusát. A továbbtanulás kapcsán kifejtették, hogy Debrecenben képzelik el a jövőjüket. A lányt a pedagógia, a fiút az építészet érdekli.

A nyitótánc után egyből benépesült a parkett. A csalogató ritmusokról a Maraton Band gondoskodott.

Megyeri József