Testületi ülést tartottak pénteken Magyarcsanádon. – A legfontosabb napirendi pontunk az idei költségvetés megtárgyalása volt – nyilatkozta Farkas János polgármester. A képviselők elfogadták, így 2017-ben közel 240 millió forintos bevétellel gazdálkodhat a község, amihez ugyanennyi kiadás is párosul. Ez az összeg azonban jelentősen változhat, akár 100 millió forinttal is, amennyiben megérkezik a közmunkaprogram további folytatásához megigényelt keret.

A családsegítő szolgálat megüresedett állás betöltésére írt ki pályázatot. – A községben hatalmas feladat hárul arra, aki ezt a munkakört ellátja, hiszen sok a nehéz helyzetben lévő család – sorolta a polgármester. Emellett a települési értéktár bizottság tavalyi beszámolóját meghallgatta és el is fogadta a grémium.

Magyarcsanádon három kisebbségi önkormányzat is működik. – A románnal, a romával és a szerbbel megkötött együttműködési megállapodásunk is napirendre került, a korábbi évhez képest jelentős változás nem történt egyikben sem, így ezt is jóvhagytuk – folytatta Farkas János. A község történelmét nézve – a magyar mellett – ez a három nemzetiség játszott, illetve játszik most is fontos szerepet.

– Mivel faluról van szó, így sokan tartanak haszonállatokat, ráadásul most vagyunk a disznóvágások időszakában, így jelentős mennyiségű állati hulladék keletkezik – mondta Farkas János. A szomszédos Apátfalván lévő ilyen jellegű lerakót veszik igénybe a csanádiak is. Ezért is volt jelentős, hogy ennek a létesítménynek a működését felülvizsgálják a pénteki testületi ülésen.

Munkatársunktól. K.