A SZEOL és a Békéscsaba elleni vereség után a Kecskemét is borsot tört az NB III tavaszi rajtjára készülő HFC orra alá. A vendégek összeszedett és bátor játékot mutattak, a HFC a letámadásokra próbált építeni, ám gyakran egy-egy vendégjátékos üresen maradt, ezek a hibák pedig büntetést vontak maguk után. Nádudvari egy jó indítás után mattolta a HFC hálóőrét. A játékidő közepén pedig előbb Balog volt eredményes, majd egy pontrúgás után Rozsi találta meg leghamarabb a labdát.

A Kecskemét negyedik gólja is az első játékrészben született, a hajrában Salami vágta a játékszert a léc alá.

A fordulás után már kevesebb lehetőséget adódott a vendégeknek, a HFC két alkalommal is szépíthetett volna, a gól azonban végül elmaradt.

A HFC legközelebb január 28-án, szombaton Tiszakécskén játszik edzőmérkőzést.

Hódmezővásárhelyi FC – Kecskeméti LC 0-4 (0-4)

Máté Péter, csapatkapitány: „Átfutott rajtunk a Kecskemét. Nem védekeztünk úgy, ahogy kellett volna, ennek pedig ez a 0-4 lett az eredménye, ami mondhatni csúfos katasztrófa. A felkészülés közepén vagyunk, messzemenő következtetést nem szabad levonni. Sokat edzünk ez tény, de sokat is kell, hogy megtartsuk a helyünket a bajnokságban, esetleg feljebb lépjünk. Ennek ellenére három meccsen nyolc gólt kaptunk, de egyet sem rúgtunk, valami nem működik. Darida és Szarvas viszont segíteni tudják a csapatot, szükség is van rájuk, hiszen kevesen vagyunk. Most is akadnak betegek és sérültek, de ez az eredmény akkor is elfogadhatatlan.”

szcs