Hatvan év, hatvan kép a repülés és a fotózás szerelmesétől. Dr. Bajusz Huba plasztikaisebész, a Szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club volt elnöke, jelenlegi tagja hatvanadik születésnapjára jelentette meg azt az albumot, mely 60 szemet gyönyörködtető fotót tartalmaz Szeged szépségeiről, rendezvényeiről, az árvizekről és a környékbeli izgalmas és egyedülálló látnivalókról.

„Röpködés közben a témákat jó előre kigondolom, kitalálom hozzá, hogy mikor lesznek olyan fények vagy éppen csillagászati viszonyok, amikor meg lehet őket örökíteni. Rengeteg olyan kép van, amin  maga a jelenség, amit láttat, egy évben egyszer történik és egy órán keresztül figyelhető meg. Azok az árnyékok, amik rávetülnek a Tiszára, vagy a Fehér- tónál a madarak kikelése, mind ritka pillanatok” – fogalmazta meg a kötetben szereplő képek születését dr. Bajusz Huba, akivel Elekes Zoltán rotarysta beszélgetett a könyvbemutatón.

Az ötlet, hogy ezek a légifotók megjelenjenek, Hiezl József fejéből pattant ki, aki szintén a klub tagja. Ő vetette fel, hogy a könyv kiadásával, majd zárt körben való értékesítésével a Gift of Life – Ajándékozz életet program keretében, a környező országokban élő, szívműtétre váró beteg gyermekeket segítsék.

A magyarországi Gift of Life program – melyet a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club koordinál – célja, a szakképzett magyar orvosok magas színtű tudásának és fejlett infrastrukturális hátterének rendelkezésre bocsátása a környező országokban élő, szívműtétre váró beteg gyermekek számára. A program magyarországi műtétjei és a betegellátás, jellemzően Romániából, Szerbiából és Ukrajnából érkezett kisgyerekeknek ajándékoz új életet.

Dr. Bajusz Huba képeiből megszületett album – 4000 forintos áron –  megrendelhető interneten, a www.konyvtarhaz.hu oldalon, vagy e-mailben hiezl.jozsef@gmail.com címre írva.

 

RV