Szinte nincs olyan makói lakossági fórum, fogadóóra vagy esetleg egy utcai találkozás egy települési képviselővel, hogy előbb-utóbb ne merülne fel út- és járdagond. Így volt ez szerdán is a Megyeház utcai nyugdíjas székházban, ahol a Szépkorúak Klubja tartotta az összejövetelét, melyen Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett. Juhász Sándor az után érdeklődött, mikor teszik rendbe az Árpád utcai járdát. – A február 8-ai testületi ülés egyik témája a 2017-es költségvetés megtárgyalása lesz, az idén 100 millió forintot szeretnénk elkülöníteni városi utak és járdák rendbetételére – válaszolta a polgármester. Az is elhangzott: természetesen ez az összeg nem elég, így az elkövetkezendő esztendőkben ezt a keretet növelni kívánják.

Az önkormányzat éves szinten összesen 5 millió forinttal segíti a helyi nyugdíjas klubokat. Emellett a civil szervezeteket és egyesületeket is támogatja. Februártól lehetne pályázni arra a maximum 250-250 ezer forintra, melyet működésük kiegészítéséhez igényelhetnek a szervezetek. A szerdai összejövetelen Farkas Éva Erzsébettől azt is kérték, hogy oldják meg a Megyeház utcai helyiség fűtését, mert az öreg konvektorok alig adnak meleget. A városvezető válasza: megnézeti a rendszert.

A makói háziorvosi rendelők állapota is szóba került. Az újvárosinak a felújítását az idén elvégzik. A Kálvin téren lévőjét viszont nem. – Felmérettük és kiderült, közel 100 milliót kellene rákölteni, olyan rossz a helyzet – mondta Farkas Éva Erzsébet. Ennyiért nem éri meg. Az önkormányzat ezért az adott városrészben most egy olyan ingatlant keres, ahová átkerülhetne a rendelés.

A Szépkorúak Klubja igen fiatal szervezet. – Tavaly márciusban alakultunk meg 45 fővel – vette át a szót a vezető, Takács Ferencné. Rózsika néni elmondta: nagyon szeretnek összejárni, ilyenkor sokat beszélgetnek és még recepteket is cserélnek. Az utóbbira, vagyis a sütőtudományukra legközelebb február 4-én lesz szükségük, hiszen a szépkorúak fognak csöregét készíteni a városi farsangi télűzésen.

Munkatársunktól. K.