Ahogy az ország számos pontján, úgy Makón is megemlékeztek az olaszországi buszbalesetben elhunyt magyarokról. A Múzsák kútjánál hétfő este gyújtottak gyertyát a helyiek, illetve közösen imádkoztak a nemzeti gyásznapon.

– Minél inkább megismerem a szörnyűség egy-egy szereplőjének a történetét, annál jobban fáj nekem is – fogalmazott Biró István. A görögkatolikus parókus hirdetett igét, illetve mondott imádságot az áldozatok lelki üdvéért. Ezekből itt hallhat egy részletet:

##audio:3537##

– Megrendült szívvel és együttérző gyásszal állok itt, a nemzeti gyásznapon a város közintézményeire fekete lobogót tettünk, az iskolákban pedig egy perces néma csönddel emlékeztek meg a tragédia áldozatairól – mondta Farkas Éva Erzsébet. A polgármester hozzátette: a Hagymaház előtti téren egy ideiglenes emlékhelyet alakítottak ki, hogy bárki elhelyezhesse az együttérzés mécseseit.

A parókus igehirdetése után a jelenlévők gyergyákat, mécseseket gyújtottak, melyeket a kút kávájára raktak. Több mint százan jöttek el, hogy osztozzanak az elhunytak családjainak a fájdalmában. Hiszen egy ekkora szörnyűséget szinte soha nem lehet elfelejteni.

Munkatársunktól. K.