A Verona közelében történt buszbalesetben tizenhatan vesztették életüket, több mint húszan megsérültek. A buszon nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A sérültek folyamatosan érkeznek haza Magyarországra.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombaton közölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította.

Este a vásárhelyi Kossuth téren gyűltek össze mindazok, akik a mécsesgyújtás jelképes aktusával kívánták kifejezni fájdalmukat a tragédia miatt.

Mátray Attila, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a következőket nyilatkozta: „Nem találok szavakat a szörnyű tragédiát illetően, ugyanis gyermekekről van szó, és ez számomra még nagyobb tragédiát jelent. Úgy gondolom, mindannyiunknak osztozni kell az áldozatok hozzátartozóinak fájdalmában, egy részvéttel minimum, hogy megemlékezzünk azokról a gyerekekről, akik életüket vesztették a veronai buszbaleset következtében.”

A gyász pillanatait Aczél Leila szavalata próbálta enyhíteni.

Minden egyes áldozat lelkéért és az életben maradottak nyugalmáért égtek Hódmezővásárhelyen is a lángocskák. Emléküket megőrizzük, a hozzátartozók fájdalmában osztozunk. Leljenek örök békére!

ÉR.