Hétfőtől péntekig délelőtt 9 és délután fél 2 között az oktatási intézmények részére tart nyitva a makói jégpálya. A Deák Ferenc utcai létesítményben így a mindennapos testnevelés keretében a korcsolyázással is megismerkedhetnek a tanulók. Pénteken délelőtt három iskolából, a Návayból, a Szignumból és a Pápayból érkezett diákok vették birtokba a jeget.

– A tizedikes fiúkat, pontosabban a festőnek és kőművesnek készülő osztályt kísértem ki a pályára – nyilatkozta Kolozsvári János. A Návay iskola testnevelő tanára elmondta: kettős célzattal jöttek, az egyik maga a sport, a mozgás, a másik viszont a hőmérsékletváltozáshoz való szoktatás. – Ugyanis a srácoknak a későbbiekben sokat kell majd a hidegben dolgozniuk, a szabad ég alatt, így ezzel is ismerkednek most – tette hozzá nevetve a pedagógus.

A 16 esztendős Garai Jácint festőnek tanul a keriben. – Tíz éves voltam, mikor először húztam a lábamra korcsolyát, az pont itt volt – árulta a fiú. Jácint – ahogy szinte mindenki – az elején még esett-kelt, de most már nagyon jól megy neki a korizás, ráadásul nem csak előre, hanem hátra felé is bátran siklik a jégen. Azt is megtudtuk tőle, hogy a suli után pár évig a helyi gumigyárban szeretne dolgozni, aztán később már a szakmájában, vagyis szeretne egy kis saját festőcéget alapítani.

A korcsolyázás előtt nagyon fontos, hogy megfelelő méretű sporteszközt válasszon a jégre lépő. Pénteken a gyerekek ezt nagyon jól tudták, hiszen hosszú percekig keresték a legjobban passzoló korit. A kicsiknek a pálya személyzete, illetve a tanárok is segítettek, a nagyok viszont önállóan oldották ezt meg.

Munkatársunktól. K.