A MENYÜKE, vagyis a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Közhasznú Egyesülete tizenegy esztendeje alakult meg Makón. – Nagyon sok mindent csinálunk, nem csupán különféle kézműves foglalkozásokat szervezünk a tagjainknak, hanem közösen sportolunk, kirándulunk, de részt veszünk a város rendezvényein is – tudtuk meg Szekeres Mihálynétől. A szervezet elnöke hozzátette: kiváló közösség alakult ki ezalatt a több mint egy évtized alatt.

A kicsit éltesebb kor sem jelent akadályt a menyükéseknek, hiszen gyalog- és kerékpár túrákon is rendszeresen részt vesznek, a Maros-parton pedig nyaranta különféle szabadidős sportokat is űznek. – A kézműveskedés sem áll távol tűlünk, horgolunk, varrunk, gyöngyöt fűzünk, üveget festünk és még igen sok mindent készítünk – sorolta az elnök, vagyis Jutka néni. A hagyományőrzésre is gondoltak, s azon belül az egykori népi játékokat elevenítik fel, s mutatják meg a fiatalabb generációknak.

Előadásokat is szerveznek maguknak, csütörtök este például a fenntartható környezet volt a téma. Jelenleg a Deák Ferenc utcában tartják az összejöveteleiket. – Nagyon örülünk ennek a helynek, de télen sajnos nagyon hideg van, hiszen ebben a 2 szintes épületben szinte csak mi fűtünk – tette hozzá Szekeres Mihályné. Ezért egy olyan közösségi házat szeretnének, melyet a város különféle civil szervezetei használhatnának.

Ez a kérés pont jókor merült fel, hiszen Farkas Éva Erzsébet is ellátogatott a menyülésekhez. Ugyanis a polgármester az év elején felkeresi a makói civil szervezeteket, egyesületeket, hogy röviden ismertesse, milyen fejlesztések lesznek a városban, valamint meghallgassa a problémáikat, gondjaikat. A polgármestertől megtudták a jelenlévők, hogy a tervezendő Páger Mozi és Rendezvényház pont ezt a célt fogja szolgálni, vagyis teret ad a civileknek.

Munkatársunktól. K.