Az idei esztendő első polgármesteri fogadóóráját rendezték meg szerda délután Makón. Farkas Éva Erzsébet hivatali dolgozószobájában fogadta a helyieket. A húsz érdeklődő mintegy harmada a már szokásosnak mondható lakhatási problémákkal érkezett. Velük külön foglalkoztak, hiszen a város tulajdonában lévő lakásokba igen sokan szeretnének beköltözni, ezért várólistára kerültek az igénylők.

A rossz közbiztonság miatt is jöttek panaszosok. Elmondásuk szerint a Hosszú utcában sajnos egyre több a kisebb-nagyobb lopás, de a betörés sem ritka. Ezért azt kérték, hogy az önkormányzat szereltessen fel térfigyelő kamerákat az adott utcában. Ehhez persze az is szükséges, hogy egyeztetni kell ez ügyben a rendőrséggel.

Segítséget is kértek a makóiak Farkas Éva Erzsébettől. Néhányan azért fordultak a polgármesterhez, hogy valahogy rendezni tudják a különféle szolgáltatóknál lévő hátralékukat. Természetesen a város ezt nem teszi meg helyettük, hanem levelet írnak a panaszos nevében a cégeknek, melyben részletfizetési megállapodást javasolnak.

– Számos olyan lakossági fóumon ott voltam, melyet a polgármester szervezett, de a fogadóórájára most jöttem el először – árulta el Farkas Istvánné. Magdi néni szerint nagyon jó dolog, hogy személyesen is lehet találkozni a város vezetőjével, mert így igen sok problémára sikerül megoldást találni. – Én csak javasolni tudom a makóiaknak, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel – tette hozzá Farkas Istvánné. Az idős asszony arról is beszélt, hogy a Hunyadi utcában rendbe kellene tenni a járdát, mert már hosszú évek óta kérik az ott lakók, de eddig még semmi sem törént.

Munkatársunktól. K.