Télen fokozottan oda kell figyelnünk növényeink védelmére, a túl meleg lakás, vagy a kint lévő mínuszok könnyen kárt tehetnek bennük. Ebben az évszakban kevesebb a fény, nem tudnak megfelelően pihenni virágaink. Amennyiben bent lévő cserepes virágról van szó, vigyázni kell a szellőztetések alkalmával, közvetlen hideg hatás nem szerencsés, ha éri a növényt. Télen a lakás jobban porosodik, ezért virágaink tisztítására is ügyelnünk kell. Ha lezuhanyozzuk őket, nem szabad hideg vízzel öblíteni a növényt, mert könnyen megfázhatnak. Padlófűtés esetén mindenképpen ajánlott tenni valamit a virág és a talaj közé, erre a célra tökéletesen megfelelnek például a keréken gurulós virágtartók.

Kint lévő virágaink esetében jót tesz nekik, ha behozzuk őket éjszakára a lakásba, megóvva ezzel őket a kemény fagyoktól. Az esetleges kártevőket továbbra is le kell permetezni – hívta fel a figyelmet Czeglédi Margit.

“Mindenképpen érdemes felfigyelni a sárguló levelekre, rothadásos jelekre, vagy ha a virág kifordult a cserépből. Ezek a tünetek mind bajt jeleznek. Vásárlóinknak szívesen adunk tanácsokat mind a kiválasztással, mind a gondozással kapcsolatban, s a növénytartás közben felmerülő problémák orvoslására is. Utóbbi esetében mindig megkérdezzük, mennyi fényt és folyadékot kapott a növény, hol van elhelyezve. Ezen információk alapján hasznos javaslatokat tudunk tenni” – mondta a Margó Virág – és Ajándékbolt tulajdonosa.

Az ajándékozási szokásokkal kapcsolatban Czeglédi Margit elmondta, év elején, névnapokra főként a cserepes növényeket választják az emberek, de a tavaszi vágott virág is gyakori ajándék. Kiemelte a megfelelő csomagolásban – vétel fontosságát, illetve szálas virág esetében ajánlott visszavágni azok szárát. Vásárlást követően nem szabad órákra az autóban hagynunk a növényeket, mert megfázhatnak.

Születésnapokra a cserepes virág és a vágott virág is egyaránt közkedvelt választás, gyakori, hogy annyi szál virágot kérnek, ahány éves az ünnepelt személy, nem egyszer előfordult már 100 szál feletti rendelés is.

A Valentin nap megünnepléséhez legtöbbször hozzátartozik a virágajándékozás. A választásokat továbbra is a vörös szín uralja, de tavaszi virágokat – tulipánt, fréziát, jácintot – is egyre gyakrabban visznek a szerelmesek napján. Az utóbbi években a klasszikus vörös rózsa mellett a fehér rózsa is favorit lett, amelyet általában piros dekorációval látnak el.  A választást segítvén, Czeglédi Margit megemlítette, hogy hosszú kapcsolat esetén jó, ha kedvesünk kedvenc virágát választjuk, míg kezdődő, friss kapcsolat esetén a vörös rózsa lehet a tökéletes ajándék. Valentin napon, mennyiség tekintetében gyakrabban fordul elő a két véglet jelenléte, vagy egy szál virágot vásárolnak, vagy nagyon sokat, akár 100 szál rózsát is! Amennyiben azon gondolkodunk, hogy szerelmünket tekintélyes mennyiségű virággal lepjük meg a szerelem ünnepén, ajánlott az előre rendelés, amelyet – kérésre – a Margó Virág – és Ajándékbolt házhoz is szállít.  Természetesen a kiszállítás nemcsak a 100 szál rózsás megrendeléseknél vehető igénybe.

A Margó Virág – és Ajándékbolt megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Szent István tér 8. szám alatt, illetve kérdéseinkkel, megrendeléseinkkel kapcsolatban kereshetjük az üzletet a 06 30/376 1490-es telefonszámon is.

 

Ács Helga