Egy-egy település alappilléreinek is lehet tekinteni a civil szervezeteket. Ezt Makón is jól tudják, ezért Farkas Éva Erzsébet polgármester úgy döntött, hogy 2017 elején felkeresi valamennyi egyesületet, klubot, hogy elbeszélgessen a tagjaival. A sort hétfő este a Hajnal utcában kezdte, vagyis a Nefelejcs Népdalkör  klubhelyiségében járt.

– A találkozásunk alkalmával nem csupán az idén várható fejlesztéseket ismertettem, hanem meghallgattam a kör tagjait, akik elmondták észrevételeiket, panaszaikat – tudtuk meg Farkas Éva Erzsébettől. A nefelejcsesek elsősorban a működésükhöz, s azon belül útiköltségeikhez való hozzájárulást kértek a városvezetőtől. Ugyanis a több esetben is aranyminősítést nyerő kör járja az országot, hogy minél több településen bemutathassa tudományát.

– Februárban leszünk 9 esztendősek, akkor tizenkét taggal alakultunk, de napjainkra bővült a létszám, ugyanis most már citerásaink is vannak – tudtuk meg Kabai Lajosnétől. Az együttes vezetője hozzátette: még az állandó helyük kialakítása sem volt egyszerű, hiszen a kezdetekben öt-hat esetben is költözniük kellett. Pár éve azonban sikerült a Hajnal utcában ezt a klubhelyiséget otthonukká varázsolniuk.

A kör tagjai nem csupán a térségben, hanem Makón is sokat szerepelnek. Ezért is hallgatták azt örömmel, mikor Farkas Éva Erzsébet polgármester a várható fejlesztések során a Páger Mozi és Rendezvényház kialakításáról beszélt. Ez azt jelenti, hogy egy színvonalas hellyel is gazdagodik a város, ahol a nefelejcsesek is bemutatkozhatnak. A település első embere meg is hívta őket, hogy az új kulturális létesítmény avatásán énekeljenek.

Munkatársunktól. K.