A hagyomány szerint nagy hanggal kell búcsúztatni az óévét és az újévet is vidáman kell indítani, minden bajt és rosszat magunk mögött hagyva. Ez hívta életre, és adta az alapgondolatot a mindszenti kulturális központ dolgozóinak, hogy egy színes műsorokkal teli gálát szervezzen meg az esztendő elején.

Az Újévköszöntő gálát Borsos Annamária zongoraművész nyitotta meg, aki külön erre az alkalomra készült fel Strauss – Kék Duna keringő című művéből. A darabot kiválóan játszotta el a hamarosan Bessenyei Ferenc Művészeti díjat átvevő művész.

Kruppa László a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára és Atyimó Ferenc, aki jelenleg a Salzburgi Mozarteum egyetem hallgatója is felléptek ezen a délutánon. Tőlük Handel – Vízi zenéjét hallhattuk, méghozzá baritonkürtön eljátszva.

Andersen: A kis gyufaáruslány színpadra vitt művét is megtekinthettük ez alkalommal, melyet a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola színjátszós gyerkőcei mutattak be. “Ez a darab, melyet Mezeiné Bodnár Henriette tanított be a gyerekeknek, a szegénységre kívánta felhívni a figyelmet, ami napjainkban egy hatalmas feladat, hogy észrevegyük a rosszabb sorban élőket és segítsük őket” – mondta Kovács Ildikó, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ intézményvezetője.

Az előadó művészeti programok sorát színesítette a Szilver Táncsport Egyesület bemutatója is. Sántha Norbert és Terbán Ágnes, valamint Sántha Roland és Miskolczi Nóra párosoktól standard és latin táncokat csodálhatott meg a közönség.

A pohárköszöntőt Zsótér Károly mondta el ebben az évben. A pezsgős pohárkoccanás és a sütemények elfogyasztása előtt, a következő gondolatokkal kívánt minden jót és boldogságot az újévre: „A mi memóriánk nagyon érdekes. Könnyen vissza tudunk gondolni apró bosszúságokra és eljutunk odáig, hogy nem tudunk figyelni a szép dolgokra. Ilyen lehet például, hogy hallottam egy csodálatos zeneművet egy gyermek előadásában, vagy éppen rám mosolygott a pénztáros a boltban. Figyeljünk a szép dolgokra és ne higgyük el, hogy velünk csak rossz történhet, hiszen van Isten és gondviselés, csak hinnünk kell benne és így tegyük a dolgunkat. Ezután minden menni fog.”

 

RV