Az elmúlt napokban több felhasználó is háborgott a neten, megfigyelésük szerint ugyanis a Facebook és a Facebook Messenger mobilalkalmazások pillanatok alatt lemerítették a készülék akkumulátorát, ami ráadásul olykor túl is melegedett.

Volt olyan twitterező, aki azt írta, három óra alatt 90 százalékot esett a töltöttségi szint a mobilján, mások készülékén pedig úgy merült az akkumulátor 15 százalékot, hogy nem is használták az appokat. Az egyik Reddit-felhasználó végül az alkalmazások törlésében látta az egyetlen megoldást a problémára. A Business Insider szerint most úgy tűnik, sikerült megtalálni a hiba okát.

David Marcus, a Facebook Messenger fejlesztéséért felelős alelnök a Twitteren kért bocsántot a felhasználóktól, és mint írta, egy szerverprobléma okozta a kellemetlenséget, amit mostanra sikerült izolálniuk. Arról nincs hír, hogy kiket és összesen hány embert érinthetett a bug, de a jelek szerint elsősorban az androidos felhasználók mérgelődhettek.

Aki még mindig azt tapasztalja, hogy gyorsan merül a mobilja, az frissítse az alkalmazásokat, illetve ha folyamatosan futnak, indítsa újra azokat.

Forrás: hvg.hu

Fotó: illusztráció