Szilágyi Szabolcs:

##audio:3508##

2017. január 5- én a 47- es főút 187. km szelvényében egy személygépjármű árokba hajtott. A tűzoltók kiérkezése előtt a járművet az árokból kivontatták, beavatkozás nem történt.

2017. január 7- én Hódmezővásárhelyen, a Kertész közben, egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának oldala szétnyílt. A kazánból, a környezetére nem terjedt át a tűz, a tűzoltók részéről beavatkozás nem történt.

2017. január 7- én Mindszenten, a Bene utcában egy családi ház fürdőszobájának mennyezete égett. A födém megbontását követően, a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt.

2017. január 8- án a Hódmezővásárhely, Kaszap utca 13. szám alatti panel épületben, egy lakatlan önkormányzati tulajdonú lakásban, egy radiátor cső eltörött és a fűtési meleg víz eláztatta a lakást, valamint az alatta lakókat. Az Önkormányzat telefonon elért képviselője nem rendelkezett a lakáshoz kulccsal, ezért a tűzoltók az ajtót betörve jutottak be a lakásba, a Távhő szolgáltató helyszínen levő ügyeletese, a sérült részt kiszakaszolva visszaadta a fűtést a házra, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

2017. január 9- én Hódmezővásárhelyen a Munkácsy Mihály utca 4- es számú ház alatt lévő közmű aknában a vízcső elfagyott, a víz az aknát elárasztotta, a vizet a vízszolgáltató kiszakaszolta, a tűzoltók részéről beavatkozás nem történt.

2017. január 11- én Hódmezővásárhelyen a Damjanich utcában, családi házban, egy idős hölgy rosszul lett, elesett, mozogni képtelen volt. Telefonon tudta tartani a kapcsolatot a fiával, aki a tűzoltók kiérkezésekor már a helyszínre érkezett. Az ablakot betörték és a mozgásában korlátozott hölgyet a mentőszolgálat munkatársainak átadták.

2017. január 11- én Hódmezővásárhely Csengettyű közben egy panel házban a második emeleti szemétledobó radiátor csöve eltörött. A radiátorból kiáramló forró víz, befolyt a liftbe illetve a lépcsőházat is érintette. A tűzoltók részéről a távhő szakemberének a kiérkezéséig a radiátor ideiglenes kiszakaszolása történt meg a rendszerből. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szilágyi Szabolcs százados