Idén összesen 31 végzős pár mutatja be az október óta tartó táncpróbákon megtanult koreográfiákat, a nem sokára elkövetkező nagy napon. Bizony, fontos lépés ez a felnőtté válásukhoz vezető úton, ezért igyekeznek is kiélvezni minden percét.

A bálra való felkészülés több részből áll: a lányoknak meg kell keresni a rajtuk legszebben álló ruhát, valamint ki kell választani a legjobb fodrászt és sminkest, aki gyönyörűvé varázsolja őket. Emellett táncpróbákon kell részt venniük, ahol megtanulják azokat a lépéseket, amikkel kellően elegánsnak, kecsesnek és igazi hölgynek érezhetik magukat. A fiúknak kevesebbet kell foglalkozniuk a külsőségekkel – egy elegáns cipő, öltöny és nyakkendő beszerzése természetesen elengedhetetlen – de a koreográfiákat nekik kell a legjobban tudniuk, hogy a lányokat irányítani tudják.

Katona Dorina és Tóth Viktor Ádám izgalmasnak és murisnak tartják a táncpróbákat, sokat nevetnek, és jól érzik magukat. Szerintük a felnőtté válás egyik része a bál, és ezért is döntöttek úgy, hogy részesei szeretnének lenni. „Nagyon várjuk a bál napját, biztosan különleges lesz. Más lesz a légkör, mint amikor csak úgy elmegyünk egy bálra, hiszen tudni fogjuk, hogy ez a miénk, az egész rólunk szól és ez egy vissza nem térő alkalom” – fogalmazta meg érzéseit a két fiatal, egymás gondolatait kiegészítve.

A lépések elsajátításában két oktató segít a diákoknak. Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László már nyolcadik éve tanítják be a nyitótáncot az intézmény végzőseinek. A tanév első felében heti egyszer gyakorolták a táncokat, január óta pedig már két alkalommal találkoznak az iskola aulájában, ahol a véghajrában egyre jobban oda kell figyelni minden apró mozdulatra, hogy minél szebb legyen a végeredmény, azaz az előadott táncok. Amik ebben az évben a bécsi keringő, a cha-cha-cha, valamint egy meglepetés tánc lesz. Ez utóbbire hamarosan fény derül, méghozzá január 28-án, a Fekete Sas báltermében.

 

RV