Akik most focizni szeretnének Magyarcsanádon, azok ezt csak igen mostoha körülmények között tehetik meg. Ugyanis a község egyetlen erre alkalmas helyszíne az általános iskola udvarán lévő pálya. Ez az aszfaltos terület igen rossz állapotban van, sőt, balesetveszélyes is. Az önkormányzat ezen kíván változtatni. Hogy is pontosan? – azt Farkas János polgármestertől itt hallja:

##audio:3499##

– Az új műfüves pálya szabványméretű, vagyis 20-szor 40 méteres lesz, s ráadásul egy 150 főt befogadó lelátó is tartozna hozzá – tudtuk meg a közésg első emberétől. Farkas János kiemelte: várhatóan már áprilisban elkezdődhet a beruházás, de a pontos dátum a Magyar Labdarúgó Szövetségtől függ. Ugyanis az MLSZ által kiírt pályázaton nyertek a csanádiak. A teljes beruházás összköltsége 35 millió forint.

A mostani aszfaltos sportpályát el kell bontani. – Ez a terület zárt, de a modern pályát már úgy tervezzük, hogy bárki szabadon használhassa, ezzel az a nem titkolt szándékunk, hogy újból felélesszük a település sportéletét – folytatta Farkas János. Az oktatási intézmény közvetlen szomszédságában egyházi fennhatóság alatt lévő ingatlan van, így annak a tulajdonosával is tárgyalásokat folytat az önkormányzat, hiszen a lelátó egy része átnyúlna a szomszédba.

Munkatársunktól. K.