Ahogy a mostani évfordulós ünneplésen, úgy a kezdeteknél is ott bábáskodott a Rádió 7 és a promenad.hu. Az első edzéseknek még a Hódtói Sportcsarnok adott otthont: rengeteg érdeklődő volt már a legelső alkalmon is. A második edzésen készített csoportkép segítségével most megvizsgálhatjuk, ki hogyan formásodott, mennyi izmot szedett magára az elmúlt hónap kemény edzéseinek köszönhetően.

Archív felvétel, készült 2016. január 31-én.

Hiszen ne kergessünk illúziókat, Bagi Mátyás senkit nem hagyott, hagy továbbra sem lazsálni. Bár az órákon végrehajtott mozdulatok nem bonyolultak, bárki elvégezheti őket, az izzadás garantált már az első percektől.

Az elmúlt egy év során számos vicces, kedves, zenével átitatott, lélekemelő pillanat, illetve szívszorító momentum is adódott, amelyet a csapat mind együtt élt át. A Hódtói Sportcsarnok felújításával az edzések átköltöztek a Balogh Imsi Sportcsarnokba, a mozogni vágyók ide is követték Bagit.

Még pedig fülig érő szájjal, ahogy azt egy archív csoportkép mutatja:

Készült 2016. október 30-án.

Bagi Mátyás ötletgazda az Ezt válaszd! történetének mérföldkövei közül az indulást, a 217-es rekordlétszámot, Kérdő Rita történetét, valamint a mostani szülinapot emelte ki. Elmondta, hogy a sikerhez ő önmagában kevés lett volna, kellettek az emberek, a támogatók, a város és a média töretlen segítsége is.

Bagi Mátyás, Hegedűs Zoltán, Süli András, Lányi Lala

A funkcionális tréner a szülinapi edzés elején külön megköszönte Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város önkormányzatának, amelyet ez alkalomból Hegedűs Zoltán alpolgármester képviselt.

Valamint Égető Gyulának, a Rádió 7 és a promenad.hu cég- és szerkesztőségvezető-tulajdonosának, aki Süli Andrástól, a Csomszisz elnökétől egy külön neki készített pólót is átvehetett.

Járt a köszönet Varga Anikónak, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetőjének is, aki az első, jótékonysági mozgás beindításában segített Matyinak.

Természetesen nem hagyhatta ki a sorból feleségét és kislányát sem, akik tűrték, sőt támogatták abban az érző szívű izomkolosszust, hogy egy éve minden vasárnapját az ingyenes edzéseknek szánja, ezzel okozva örömet több száz embernek.

Molnár Krisztina, 20 éves diáklány a kezdetektől fogva eljár Bagi edzéseire. Mint mondta, rendkívül jó hangulatúak az órák, kiváló mozgásforma. Ő maga rendszeresen sportol, így a vasárnapi cross training kiegészíti a futóedzéseit.

A jeles napon sem hagyta lankadni az izmokat Bagi Matyi. Mindenkit, azaz közel 150 embert mozgatott át.

Köztük a Rádió 7 szerkesztőségének számos tagját. Vera, Viki, Józsi, Icu, Helga, Edina és Csengi sikeresen vették fel a versenyt a kalóriákkal szemben, és lelkesen dolgozták végig (vagy majdnem végig) az edzést.

Persze, többen a pálya széléről megpihenve vagy éppen fotókat, videókat készítve követték nyomon az eseményeket.

A szülinap sztárfellépője Lányi Lala, a Kozmix frontembere volt, aki örömmel vállalta a fellépést a rendezvényen, hiszen ő maga is nemrégiben határozott az életmódváltás mellett, amelynek nagyon fontos eleme a mozgás is. Lala az edzés több pontján énekelt élőben Kozmix-dalokat, így egy hihetetlenül különleges élményben lehetett része azoknak, akik részt vettek Bagi óráján. Lala és Matyi a show folyamán összeszokott páros benyomását keltették, mintha évek óta gyakorolták volna a közös szórakoztatást.

Pedig ez volt az első közös fellépésük, kettejük szerencsés összetalálkozása a Rádió 7-nek köszönhető. Reméljük, nem ez volt az utolsó közös munkájuk.

Az edzés végén egy hatalmas kört alkotott az edzősereg, Lala énekelt, Bagi Matyi pedig mindenkinek egy pacsit adott.

Egy szülinap sem múlhat el torta nélkül. Amit az egyórás edzés során ledolgoztak, azt csokis csoda formájában újra magukhoz vehettek a résztvevők.

Természetesen az edzések továbbfolytatódnak vasárnaponként!

ÉR.