Kisebb-nagyobb ugratások sem hiányozhattak szerda délután a makói Hagymaház pódiumterméből, ahol a IV. Givaudan Kupa idei sorsolását tartották. Ugyanis a csapatok nagy része már a kezdetek óta játszik, így a tagjai már jól ismerik egymást, így bőven belefért a tréfa is.

– A címvédés a célunk, de a többiek ezt meg akarják majd akadályozni, így nehéz meccsek várnak ránk – mondta Erdélyi Mátyás, a tavalyi bajnok Bálint Optika csapatából. A Maros-menti Utánpótlás Futball Club edzőinek nagy része az optikát erősíti, így Erdélyi Mátyás is, aki az U15-ös korosztályt irányítja. – Új alapokra helyeztük az utánpótlás szintjén az elképzeléseinket, s nagyon bízom abban, hogy ezt hamarosan kamatoztatni is tudjuk – tette hozzá az edző.

– A három kategóriában összesen 18 csapat indult – vette át a szót Kovács Gábor sportszervező, a versenybíróság elnökhelyettese. A 35 éven felülieknél öten, a rendőrség, az Autós Csárda, a Földeáki Öregfiúk, a Contitech és a Givaudan csapata méri össze majd a tudását. A 45 éven felülieknél csak ketten neveztek, a Duocor és az Apátfalva SK, így ők nem csupán egymással, hanem majd a fiatalabb korosztályokkal is játszanak. A legtöbb nevezés – összesen 11 – az úgynevezett nyílt kategriába érkezett, ezért itt két csoportba sorsolták az indulókat. A: Bálint Optika, Django, MUFC, Nagylak I. (romániai), Contitech, Givaudan. B: In-Team, Apátfalva SC, Nagylak II. (romániai), Malibu Kávézó, Szetáp-Mix (Kiszombor).

Igaz László a rendőrség csapatát erősíti. – Még tiniként kezdtem el focizni, eleinte csatár voltam, de most már inkább a középpályán helyezkedem – tudtuk meg a makói kapitányság törzszászlósától. Azt is elárulta, hogy a kollégái közül vannak jó páran olyanok, akik valamelyik megyei csapatban játszanak. – Azért a tornára kicsit kiegészültünk más egyenruhásokkal is, hiszen tűzoltók és börtönőrök is a pályára lépnek majd a színeinkben – tette hozzá Igaz László.

Munkatársunktól. K.