Makón méltán egyre népszerűbb az újévi koncert. Vasárnap este is megtelt az Erdei János Városi Sportcsarnok, hiszen több százan voltak kíváncsiak a műsorra. – Több ismerőröm is játszik a zenekarban, de érdekel a Dívák szereplésére is, ezért jöttem el – tudtuk meg Kovács Pétertől. A középkorú férfi nem egyedül érkezett, hanem a családjával. Gyermekei közül a legkisebb, a most 8 esztendős Péterke zongorázni tanul, ha minden jól megy, akkor belőle lesz a família első zenésze.

Mielőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta volna ünnepi köszöntőjét, arra kérte a jelenlévőket, hogy 1 perces néma felállással emlékezzenek meg az isztambuli merénylet és a kölni tragédia áldozataira. Ezt követően arról beszélt, hogy 2017 a megvalósítás éve lesz Makón. – Arra utalok ezzel, hogy néhány napja döntés született arról, a magyar kormány támogatja az új Makovecz-könyvtár építését, illetve környezetének rehabilitációját, valamint megújulhat a Hagymaház és a Páger-mozi épülete – emelte ki a városvezető. A levéltár is Makón maradhat, vagyis nem érinti a központosítás, így egy 130 milliós fejlesztésnek köszönhetően a Petőfi parki egykori óvoda épületét alakítják át erre a célra.

Dr. Csikota József karnagy-igazgató vezette Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara 23 esztendeje varázsolja el a közönségét, s nem csupán a városban, a térségben, de külföldön is. Farkas Éva Erzsébet külön is köszöntötte a jubiláló zenészeket. Rakonczás Pál a zenekar szaxofonosa. Mellett azonban számos más helyen és más hangszeren is játszik, illetve tanít. De hol is pontosan? – azt Rakonczás Páltól itt hallja:

##audio:3483##

A Dívák, vagyis Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit is fellépett a sportcsarnokban. A hölgyek magyar és külföldi slágereket is hoztak. Természetesen az újévkor elmaradhatatlan Bánk bán ária, a Hazám, hazám, te mindenem sem hiányozhatott. Ezt a város szülötte, Cseh Antal operaénekes tolmácsolásában hallgathatta meg a közönség. A hangverseny után tűzijátékkal szórakoztatták a vendégeket.

Munkatársunktól. K.