Az új esztendő első napja egyébként igen hidegen indult, -8 fokot mutatott kora reggel a Rádió 7 hőmérője, de napközben lehet még akár plusz 1 fok is. A hajnali köd pedig térségünkben a déli órákra feloszlik, és délután szép napsütéses lesz az idő.

Holnap délutántól már egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, és este nyugaton, délnyugaton már eső, ónos eső, havas eső is eshet. Napközben akár 3 fokot is mérhetünk.

Jó hír, hogy a következő napokban nem terheli a szervezetünket fronthatás, ám a hideg, párás idő miatt jelentkezhetnek ízületi és reumatikus fájdalmak, és sajnos nagy a megfázás veszély, hát erősítsük immunrendszerünket vitaminokkal, testmozgással.

Aki pedig szeretné tudni, milyen lesz az időjárás idén, az készíthet ma is hagymakalendáriumot: egy vöröshagymát vágjanak ketté, szedjék szét 12 részre, tegyék a darabokat sorban egymás mellé, és mindegyiket sózzák meg egy kicsit. Minden hagyma levél egy-egy hónapot jelöl, s amelyik hónap hagymája benedvesedik, az a hónap csapadékos lesz. A mai napsütésből pedig arra is következtethetünk, hogy jó lesz az idei termés.