Jobb, mint a tavalyi – röviden így jellemezte a városi szilvesztert Kis Angéla. A vásárhelyi hölgy 9 éves kislányával, Ludányi Hedviggel látogatott el a programokra. Elsősorban Puskás Peti miatt döntöttek amellett, hogy a Kossuth téren szilvesztereznek.

Na, de nézzük sorban, mit kínált Vásárhely december 31-én. A rendezvénysorozat a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kezdődött, ahol a Budapesti Operettszínház művészei léptek színpadra. Kerényi Miklós Máté vezetésével Dancs Annamari, Lévay Enikő, Simon Boglárka, Horváth Dániel és Farkas Tamás szórakoztatta a közönséget, valamint Bársony Bálint és zenekara is közreműködött. Kerényi Miklós Máté portálunknak elmondta, nem a megszokott operettekkel készültek, hanem jazzt és swinget is csempésztek a repertoárba.

A Bessenyei után a főtérre várták a vásárhelyieket. Elsőként a Traubi együttes zenélt. A banda magyar és külföldi előadók dalainak feldolgozásait játssza. A régi klasszikusoktól a mai slágerekig igen változatos műsort adtak elő. Dallamaiktól fiatalok és idősebbek lábában is „benne volt a bugi”.

Sztárvendégként a The Biebers érkezett. Puskás Petiék kitettek magukért, ugyanis nem csupán fiatalok tapsoltak a színpad előtt, hanem középkorúak és idősebbek is. Saját számokat és feldolgozásokat egyaránt játszottak. S egyre közelebb került az éjfél.

2016-ból 2017-be átlépve a tűzijáték következett. A színes fénycsóvákkal ténnyé vált: megkezdődött az újév.

Boldog Újévet Kíván a Rádió 7 és a Promenad.hu szerkesztősége!

Megyeri József