A legtöbb esetben a mitesszerek kialakulásának hátterében hormonváltozás áll, de nem csak ezt tehetjük felelőssé, hiszen hatással vannak az arc egészségére az alapozók, púderek, sminkek, melyek a bőrlégzést akadályozzák. De a nem megfelelő arctisztítás, a helytelen bőrápolás, a krónikus stressz, zsíros ételekben bővelkedő étrend, allergia és a hormonháztartást befolyásoló gyógyszerek, elsősorban a fogamzásgátló tabletták is hatással vannak rá.

Az okok tudatában egyszerűen össze lehet állítani olyan lépéseket, amelyekkel a megelőzésről gondoskodhatunk. Mivel az eltömődött pórusokból alakulnak ki a mitesszerek, ezért nagyon fontos a bőr tökéletes tisztítása és az, hogy tudatában legyünk annak, milyen hozzávalókból készült terméket viszünk fel az arcunkra rendszeresen. A kosz és a zsír felelős leginkább az eltömődésért, tehát csak óvatosan, mert sok készítmény eltömítheti a pórusokat. Ilyen a szintetikus olaj, kakaóvaj, kókuszolaj, amik gyakori használata gyulladáshoz vezethet.

Ha már késő és az arcbőrünkön mitesszer alakult ki, ne kezdjük el nyomkodni az apró pontokat, mert hajlamosak vagyunk több kárt okozni, mint hasznot és még több baktériumot bejuttatni a területre. Első lépésként gondoskodni kell a kezek tisztaságáról és, hogy a pórusok ki legyenek tágulva. Ezt egy kamillás gőzfürdővel el lehet érni és csak ezután veheti kezdetét az eltávolítás.

Amennyiben segítségre lenne szüksége problémás bőrével kapcsolatban, felkeresheti Farkas Alexandra makói kozmetikust a 06/30/441-2217–es telefonszámon, vagy írhat a farkas.szandi06@gmail.com e-mail címre.

 

RV