A szombati makói szilveszteri futáson még az is kiderült, mi is az a buhurt. Ez egy igen kemyény és férfias sport, hiszen a középkori lovagi csatákat hozza vissza, s csak annyi különbséggel, hogy nem hal meg senki. Ennek a küzdelemnek már makói követője is van, aki közel 30 kilós páncélban állt rajthoz a Hagymatikum előtt, hogy teljesítse a két körös távot. A buhurt lényegéről Ferenczi Gábort itt hallja:

##audio:3481##

A Maros-menti Utánpótlás Futball Club tagjai közül is többen eljöttek egy kicsit mozogni, Így többek között Engedi Márk és Nagy Csongor is. Mind a ketten kapus, illetve csatár posztban is játszanak. Az utóbbihoz pedig elengedhetetlen, hogy jól tudjanak futni. A srácok már nem először vettek részt ezen az évvégi utolsó makói sporteseményen. Korosztályukban szép eredményeket is elértek már. Minden generáció képviseltette magát. Igaz, a legfiatalabb, a 2015. augusztus 3-án született Óhidy Hanga még apukája karjában tette meg a távot. A hölgyek és az urak között – ahogy a szpíker is mondta – nem a legidősebb, hanem a legtapasztaltabb versenyő Bakacsi Pálné és Sebők Árpád volt.

Kalász Tamás szinte valamennyi szilveszteri futáson ott volt eddig, így a szombatit sem hagyhatta ki. – Korábban fociztam, de most már a futás a fő sportágam – árulta el a 26 esztendős fiatalember. Az első évbúcsúztató sporteseményen nagyapja bíztatására indult el, s azóta is töretlen a lelkesedése. Hogy pontosan miért is fut, annak a részleteiről Kalász Tamás itt beszél:

##audio:3482##

A három szervező, a három Gábor, vagyis Czirbus Gábor alpolgármester, Kovács Gábor sportszervező és Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke is lefutotta a két kört. – A futás számomra szíverősítő, fájdalomcsillapító szer, ami kiválóan alkalmazható depresszió ellen is, s mivel egy kis testmozgással zárjuk az óévet, így  újult erővel vághatunk neki az újnak – vélekedett Gergely Gábor. A mozgás után pedig mindenki számára felüdülést jelentettek a hagymatikumi szolgáltatások.

Munkatársunktól. K.