A makói városháza előtt tartott pénteken rövid sajtótájékoztatót Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, valamint Wöller István, a párt elnökségi tagja arról, hogy megajándékozzák Rácz Péter Rikárdót. – A kisfiú volt az év első babája 2015-ben, akkor megleptük, s a továbbiakban is nyomon szeretnénk követni sorsának alakulását – mondta Mucsi Tamás. Ezt követően kocsiba ültek és kiautóztak a Makóhoz tartozó rákosi tanyaközpontba, mivel ott élnek Ráczék.

A DK két tagja egyet ért azzal. hogy a magyar kormány segíti a nyugdíjasokat, csak azt kifogásolják, miért kapta, illetve kapja meg mindenki a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt Orbán Viktor miniszterelnöktől. – Csak az igazán rászorulóknak kellett volna kipostázni, hiszen én is több időstől hallottam, felajánlotta azt inkább olyannak, akinek tényleg minden fillér számít – sorolta Mucsi Tamás. Így tett ezt a párttársa, Wöller István is. – Korábban a versenyszférában dolgoztam itthon, illetve Németországban is, így mind a két országból kapok nyugdíjat, ezért döntöttem úgy, hogy ezt a 10 ezer forintos utalványt átadom a kis Rikárdónak – vette át a szót a 64 esztendős politikus.

A rákosi közösségi házban találkozott a két politikus a családdal. A vásárlási utalványon kívül tortát is vittek, hiszen pár nap múlva ünnepli a második születésnapját Rikárdó. Emellett édességet, illetve gyermekruhákat is kapott a kicsi.

– Nemrég költözhettünk be a saját otthonunkba, mivel korábban bérleményben laktunk – mondta Rácz Péter. A családfő hozzátette: a 2 szobás házban annak ellenére, hogy hatan vannak kényelmesen elférnek. A párja a legkisebbel gyesen van, de ő dolgozik. – Egy rákosi mezőgazdasági cégnél vagyok, ahol elsősorban gyökérrel foglalkozunk – tudtuk meg az édesapától. A gyerekek jól tanulnak és sportban is szép eredményeket érnek el, de még arra is jut idejük, főleg a két nagylánynak, hogy segítsenek a szüleiknek.

Munkatársunktól. K.