Szilágyi Szabolcs:

##audio:3477##

2016. december 23- án a Hódmezővásárhelyen, a Pál utcában egy családi ház kazánjának kéményében, a lerakódott korom begyulladt. A tűz a kéményen kívül nem terjedt tovább, melyet eloltottak.

2016. december 24- én Hódmezővásárhelyen, a Kossuth tér 4. szám alatt, a bíróság épületében a beépített tűzjelző berendezés bejelzett. A létesítményben tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak. Az eset téves jelzésnek bizonyult.

2016. december 26- án a 47- es számú főúton, Hódmezővásárhely és Szeged között, a 204 km szelvényénél kettő magyar rendszámú személygépkocsi ütközött. Az ütközés következtében az egyik gépjármű motortere kigyulladt, amit az arra haladó DAKK távolsági buszvezető egy porral oltóval eloltott. A járművekben utazó három fő a tűzoltók kiérkezése előtt, ön erejéből kiszállt. A gépjárműveket áramtalanították.

2016. december 27- én Hódmezővásárhelyen a Kistópart utcában lévő tízemeletes panel épületben az egyik lakás fürdőszobájában, egy mosógép kigyulladt, a tűz oltását a lakók a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték, a tűzet eloltották, a tűz a mosógépen kívül a mosásra váró ruhákra is átterjedt, de a szomszédos helyiségekre nem.

2016. december 28- án Hódmezővásárhely külterületén, a bodzási úton, a várostól 6 kilométerre az út mellett, megközelítőleg 300 méter hosszan és 20 méter szélességben száraz fű avar égett. Az eset kárnélküli.

2016. december 28- án a Hódmezővásárhely, Szántó Kovács János u. 180. szám alatt lévő busztelepen, egy IKARUS típusú busz, olaj üzemű állófűtését nem tudták lekapcsolni, az folyamatosan működött. A tűzoltók segítségét kérték, melynek során a kályhát kikapcsolták, a járművet áramtalanították. Az eset során tűz nem keletkezett.

Forrás:

Szilágyi Szabolcs