Majoros Róbert még 16 esztendősen döntötte el, hogy erőnléti edzésekbe kezd. – Folyamatosan fejlesztettem, illetve fejlesztem még most is magam, eleinte csak otthon végeztem különféle gyakorlatokat, aztán később elmentem egy edzőterembe, s az ott végzett munka most már a mindennapjaim részéve vált – tudtuk meg a makói kórházban adminisztrátorként dolgozó fiatalembertől. A most 22 éves Róbert az idén megnyerte erőemelésben a Profi Liga Magyar Bajnokságot, így indulhatott az Európa Bajnokságon. Ezen, az Angliában rendezett versenyen fekvenyomásban bajnok lett, erőemelésben pedig harmadik. Ennek köszönhetően meg is váltotta a Moszkvába szóló jegyét, hiszen az orosz főváros adott otthont ebben a hónapban az erőemelők világbajnokságának.

– Életemben most először jártam Moszkvában, az emberek nagyon kedvesek, de egyáltalán nem beszélnek angolul, a feltett kérdéseket megértik, de nem hajlandóak rájuk angolul felelni, csak oroszul, úgy vannak vele, hogy te jöttél hozzájuk, akkor te tanuld meg az ő nyelvüket – mesélte Róbert. A több napos vébén összesen 2063 versenyő vett részt a világ minden tájáról. A makói fiatalember közülük két indiaival barátkozott össze. – A szálloda aulájában megláttam azt a két nagy darab, marcona kinézésű és óriás szakállt viselő fickót, aztán beszélgetni kezdtünk, s kiderült, hogy ők is erőemelők és civilben mind a ketten informatikusok – folytatta Majoros Róbert.

Majoros Róbert Moszkvában a junior erőemelők között indult, s nyomásban és húzásban diadalmaskodott is. Fekvenyomásban még az eddigi világcsúcsot is megdöntötte. – Egy amerikai srác tartotta kerek 200 kilóval, én ezzel a súllyal kezdtem, miután sikerült előbb 205, majd 210 kilót kértem, a szabályok pedig lehetővé teszik, hogy világcsúcs kísérleténél még egy negyedik nyomás is adható, amivel én éltem is, így 215 kilót pakoltattam fel a rúdra – mesélte Róbert. Az se jelentett neki gondot, így most már övé a világcsúcs a junior fekvenyomók között. Ebben a korcsoportban még egy évet versenyezhet, aztán kinövi, de addig is mindent megtesz, hogy a csúcson maradjon.

A kemény edzések mellett a megfelelő táplákozásra is oda kell figyeljen. Az a legrosszabb, hogy emiatt igen egyhangú az étkezése: csirke, rizs és zöldségek. – Azért Moszkvában egy kicsit bűnöztem, vagyis a sikeres verseny után bőségesen bereggeliztem, a közel 150 grammos steak után még leküldtem 30 darab palacsintát rengeteg csokiöntettel – tette hozzá mosolyogva a világbajnok. De pontosan mit és hogyan ehet, arról Majoros Róbertet itt hallja:

##audio:3468##

Munkatársunktól. K.