A makói Alkotmány utcaiak a várostól is kaptak karácsonyi ajándékot, ugyanis elkészült az új járdájuk. – Egész évben többször is felszólaltam a testülei üléseken azért, hogy ez a projket megvalósulhasson, hiszen az ott élők már számos alkalommal kértek tőlem ez ügyben segítséget – nyilatkozta Kovács Sándor. A települési képviselő elmondta: októberig kellett várni, hogy elindulhasson a munka.

Nem csupán régi vágyuk teljesült ezzel az ott lakóknak, de egy fillérjükbe sem került a beruházás. – Nem kellett önerőt fizetniük, mivel az önkormányzat saját üzemében állítottuk elő azokat a 40-szer 40-es térköveket, melyeket a közmunkásaink raktak le, én pedig a képviselői alapomból 100 forinttal járultam hozzá a beruházáshoz – sorolta Kovács Sándor.

Az Alkotmánnyal párhuzamos utcában, az Esze Tamásban egy kicsit korábban készült el az új járdaszakasz. – Ebben a városrészben, a Kenderföldiben ennek köszönhetően folyamatosan tesszük rendbe a járdákat, így egyre kevesebb panasz érkezik hozzám ebben a témában a lakóktól – folytatta a települési képviselő.

Rattkai Zoltán az Alkotmány és a Feltámadás utcai házban él, s elmondása szerint közel négy esztendeje várnak arra, hogy megoldják a járdagondjukat. – Korábban is térköves volt, de az idők során annyira összetöredezett, illetve a nagyobb fák felnyomták a gyökerükkel, hogy még gyalogosan is nehéz volt rajta végigmenni, hát még babakocsit tolva – tudtuk meg a férfitől. Két és fél éves a kislánya, aki az aprócska motorját is könnyebben és főleg biztonságosan tudja hajtani az új járdán.

Munkatársunktól. K.