Karácsony ünnepe megkísérti az embert, hogy egy olyan napot faragjunk ebből az ünnepből, amikor minden szép és tökéletes, miközben elkendőzzük a valóságot még Jézus előtt is, hogy talán gond van a házasságunkkal, vagy bajunk van egymás között, mintha erről nem akarnánk a kis Jézusnak erről beszélni – mondta a káplán. Úgy érezhetjük – tette hozzá -, hogy ezzel elrontjuk az ünnepet, pedig az Úr Jézus csak azok szívében tud megszületni, akik még karácsonykor is meg tudják vallani: uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj.

A szentbeszéd további részében Nagy Tibor kifejtette: Jézus azért jött a földre, hogy leszálljon azokba a mélységekbe, amelyet a bűn okoz – magában az emberben. Példaként a betlehemi pásztorokat említette, akik között volt olyan, aki ellopta a másik jószágát, de tudták, hogy ők bűnös emberek, akik a bűn szakadékában élnek, és pont ezért jelent meg épp az ő számukra az angyal hirdetni az örömhírt.

A káplán kifejtette: az örömhírnek akkor van igazán értelme, ha bevalljuk, hogy mi magunk szakadékban vagyunk, mert csak akkor vagyunk alkalmasak arra, hogy befogadjuk szívünkbe az Úr Jézust.

Az éjféli misén a Szentháromság kórus énekelt Búza András karnagy vezetésével.

Arnay

Hallgassa meg Nagy Tibor káplánt karácsony üzenetéről:

##audio:3465##