A téli szünet már a napokban elkezdődött, és sok felnőtt is kivette már szabadságát. Így, az iskolás csoportok helyett, mindazok a családok látogatnak ki a hódmezővásárhelyi jégpályához, akiknek kisebb gyermekük van, hiszen a felesleges energiát – amit egyébként az óvodában, vagy az iskolában lemozog a fiatal – valahogyan hasznossá kell tenni. És a végén az sem jelent problémát a szülőknek, ha egy picit elfárad a gyerek. Már ha elfárad…

Pénteken nem ez volt a jellemző, hiszen a sok korcsolyázóval üzemelő jégpályán, a gyermekek fáradhatatlanul suhantak körbe, és körbe a placcon.

Az egyik kisfiú térden állva kérlelte apukáját, hogy még ne induljanak, ő nem szeretne lemenni a jégről. Persze karácsony közeledtével, meg persze máskor is, kinek a szíve ne enyhülne meg egy ilyen kéréstől. Így maradtak még.

Az ünnepek alatt is lehetőség van korcsolyát ragadni, hiszen a vásárhelyi jégpálya december 24-én 8 és 14 óra között, míg december 25-én és 26-án 8 és 17 óra között tart nyitva. December 31-én 8 és 16 óra között, a többi napon pedig 8 és 20 óra között várják a korizni vágyókat. Január elsején viszont zárva lesz.

 

RV