Szilágyi Szabolcs:

##audio:3457##

2016. december 16- án a Hódmezővásárhely és Mártély közötti 4521 számú úton a 28 km szelvényben, egy Fiat Punto típusú személygépkocsi a kanyarból kisodródott, árokba borult és a tetejére fordult. A kocsiban egy fő utazott, aki kiérkezésünkre a járművet elhagyta. A mentőszolgálat munkatársai az Sürgősségi Betegellátó Osztályra szállították kivizsgálásra. Beavatkozásunk során a gépjárművet talpra állítottuk, a művelet során a Mártély Önkéntes Tűzoltó Egyesület segítette munkánkat.

2016. december 17- én Hódmezővásárhelyen a Pálfy utcában, a mentőszolgálat kérésére segítettünk bejutni egy családi házba, ahol egy idős személy rosszul lett és nem tudott ajtót nyitni. Ajtónyitás után a mentők a beteget ellátták.

2016. december 17- én Hódmezővásárhelyen a Makói országút és Kölcsey utca sarkán WV Golf típusú személygépkocsi motor és utastere égett. A tüzet eloltottuk személyi sérülés nem történt.

2016. december 18- án Hódmezővásárhelyen a Jókai utca és a Szántó Kovács János utca kereszteződésében 2 személygépjármű ütközött. Személyi sérülés nem történt. Részünkről a járművek áramtalanítása, valamint a forgalmi akadály megszüntetése történt meg.

2016. december 18- án Hódmezővásárhelyen a Bajza utcában egy kétszintes lakóépülettel egybeépített kazánház égett. A beavatkozást nehezítette a helységben található gázóra, valamint egy acetilént és egy oxigént tartalmazó ipari gázpalack is. A beavatkozás során folyamatos hűtés és hőkamerás megfigyelés mellett a palackokat kihoztuk, a tűzet eloltottuk. A gázóra és gázvezeték sérülésének mértéke miatt a Dégáz szakembere az ingatlant a gázszolgáltatásból kikapcsolta, az eset során személyi sérülés nem történt.

2016. december 19- én a 47- es számú főúton Hódmezővásárhely és Kútvölgy között a 193- as km szelvényben egy Opel típusú kisteherautó és egy homokot szállító teherautó ütközött, a gépjárművek forgalmi akadályt képeztek. A járműveket a gépjármű vezetők kiérkezésünk elött elhagyták a kisteherautó sofőrje könnyebben sérült, részünkről áramtalanítást végeztünk.

2016. december 21- én Hódmezővásárhelyen a TESCO áruházban a beépített tűzjelző berendezés jelzést adott. A kiérkező egységek a helyszínen tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak. Az eset téves jelzésnek bizonyult.

Forrás:

Szilágyi Szabolcs tű. százados

parancsnok-helyettes