Címvédőként vágott bele az idei szezonban a ContiTech FKSE-Algyő. A gárda az előző kiírásban szinte hibátlan teljesítménnyel hódította el a bajnoki címet, az osztályváltás helyett pedig az új szezonban is a második vonalban kezdték meg a küzdelmeket Vadkertiék.

Az együttes a Békés ellen kezdte az őszt, ahol címvédőhöz méltó módon 6 gólos győzelmet arattak a komoly erőt képviselő szomszédmegyeiek ellen. A lendület egészen a Fradi elleni meccsig kitartott. A Tiszavasvári, a Nyíregyháza, a Szigetszentmiklós, a Törökszentmiklós mindkét csapata és a Nyírbátor is fejet hajtott a Tisza-partiak előtt.

Október végén a Fradi elleni meccsen vesztett először pontokat a gárda. Szoros csatában akkor a zöld-fehér nyertek a Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokában.

A folytatásban újabb szoros csörték következtek. Az Ózd otthon tudott tartani egy pontot az Algyő ellenében, a MOL-Pick Szeged fiataljai viszont parázs csatában maradtak alul, de a Balassagyarmatnak sem volt ellenszere az FKSE csapatára.

A hazai körülmények között harapós Kecskemét azonban a 2016-os év utolsó bajnokiján lecsapott és két pontot szerzett az algyőiek kárára.

„Én pozitívan értékelem ezt az eredményt. Főleg annak fényében, hogy tavaly megnyertük a bajnokságot és nem vállaltuk az NB I-es szereplést. Ezek után nehéz egy csapatot motiválni, megtalálni a motivációt. Ehhez képest a csapat jól szerepelt, őszintén szólva nem vártam, hogy a második helyen töltjük a telet. A szezon elején az 1-5 helyezés valamelyikét tűztük ki célul. Nehéz félévén vagyunk túl, de azt gondolom nem teljesített alul a csapat.” – értékelt Dankó Ervin vezetőedző.

A tréner kedvenc mérkőzése szakmai értelemben a Balassagyarmat elleni győzelem volt. A csapata nehéz meccset vívott, de minden tekintetben jól játszott és végül 10 gólos siker aratott.

„Emellett a nyíregyházi és békési győzelem volt a bajnokság elején az, ami a mostani második helyet is eredményezte. Két nagy skalpot szereztük és jól is játszottunk. Talán a Fradi meccs mellett ezek voltak a legnehezebb mérkőzéseink.”

A gárda január 5-én kezdi meg hathetes felkészülését, a szokásos ritmusban, a tervek szerint sok edzőmeccsel, valamint a bajnokság megkezdése előtt egy tornával. A felkészülés során a játék képének további javítása, csiszolása lesz a cél.

A ContiTech FKSE-Algyő 2017. február 12-én hazai pályán folytatja a bajnokságot. A Békés érkezik majd a Fehér Ignác Általános Iskolába.

szcs
Fotó: szegedma.hu