Tizenkilenc kisdiák, vagyis a teljes hatodik osztály színpadra lépett szerdán a maroslelei faluházban, ahol betlehemesjátékot adtak elő. – Mindenki kapott szerepet, ki kisebbet, ki nagyobbat, ki csak táncolt, de arra törekedtem, hogy az egész osztályt bevonjam a műsorba – tudtk meg Vinczéné Faragó Anikó osztályfőköktől, aki a darabot megálmodta.

– A gyerekekkel már tavaly elkezdtünk különféle népdalokat, illetve népi játékokat megtanulni, s ez adta ahhoz az alapötletet, hogy a karácsonyi jelenetünket az ehhez az ünnepkörhoz szorosan kapcsolódó régi szép hagyományokra építsük fel – sorolta a pedagógus. A hatodikosokkal már a szerdai bemutató előtt másfél hónnapja folyamatosan gyakoroltak.

– Azt mutattuk be, hogyan is készül egy kis falu a karácsonyra, a lényeg pedig a következő: összefogás kell ahhoz, hogy egy közösség elő tudjon adni egy betlehemest is – árulta el Vinczéné Faragó Anikó. A faluházban – mielőtt a gyerekekn felléptek volna – Németh Domonkos iskolaigazgató mondott rövid köszöntőt, majd ajándékkal lepte meg azokat, akik az idei tanévben is sokat tettek az oktatási intézményért.

A darab egyik főszereplője, Panka Boldizsár volt. – Én alakítottam azt a bárót, akinek a házvezetőnője összefogta a falut és szervezte meg az egész betlehemest, a szereplőválogatástól kezdve egészen a betanításig – tudtuk meg a 12 esztendős fiútól. Boldizsár kiemelte: nem volt nehéz a szövege, s lámpaláza sem volt, hiszen nem először állt már ki ennyi ember elé szerepelni. Azt az osztályfőnöke tette hozzá – mivel Bodizsár szerényen hallgatott erről – ő volt a jobbkeze, vagyis sokat segített a rendezésben.

Munkatársunktól. K.