A Klauzál Gábor Általános Iskola hagyományosan minden évben karácsony előtt megrendezi az egészségprojektjét. Idén egy kicsit más szemléletet vittek a rendezvénybe, a globális gondolkodásra szeretnék nevelni a gyerekeket. A 2016-os projekt a „Mit tehetünk a táplálkozásunkkal a Földünkért?” nevet kapta.

A tanulók két napig tevékenykedtek ebben a témában, melynek a produktumait az iskola falára is kiakasztották. Hétfő délután kicsit lazábbra vették a foglalkozásokat, és egészség kupát rendeztek, Activiti és egyéb játékot játszottak, illetve védőnők végeztek el különböző méréseket.

Kedden a 4. és 5. osztályos átmenet segítése érdekében tartották az adventi készülődést. Vendégül látták a 4. évfolyamos tanulókat, akik a Nádor utcai épületben tanulnak jelenleg, de jövőre már a Klauzál utcai intézményben folytatják az iskolát.

Ilyenkor a legidősebb alsósok is jelen vannak, és végig mennek azokon az állomásokon, amiket felkínáltunk. Volt madáretető, asztali dísz, zsugorka valamint karácsonyi dísz készítése, Mikulás játék, karácsonyi Activiti, és süti kóstoló is.” – mondta el Rácz Jánosné, a program szervezője.

A kedden megtartott adventi készülődésbe a Környezeti Információs Központ munkatársai is bekapcsolódtak. Az ő koordinációjukkal készültek az újrahasznosított karácsonyi díszek.

A gazdaságosság jegyében próbálunk díszíteni. Olyan anyagokat használunk, ami kidobásra kerülne. Próbáljuk megmutatni, hogy az újra felhasználással milyen szép dolgokat lehet készíteni, minimális hajtogatás és festés után.” – tudtuk meg Nagy Károlytól, a Környezeti Információs Központ munkatársától.

A szerdai napon osztálykarácsonyok lesznek, illetve iskola karácsony az Újvárosi templomban.

 

Sz.Viktor