„Mindig nagy izgalommal készülünk erre a csodálatos, szép ünnepre. Közösen díszítjük fel a karácsonyfát. A Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 3. osztályos tanulói pedig egy kedves műsorral készültek idén is, hogy a lakók lelkébe szeretetet, boldogságot, mosolyt varázsoljanak” – tudtuk meg Hajdúné Tóth Zsuzsa igazgatónőtől.

Az intézmény vezetője beszámolt arról is, hogy az ünnepekkor is kiemelten figyelnek a szakápolók, nővérek az itt élőkre. „Akinek nincsenek hozzátartozói, azoknak viszünk karácsonyfát, vagy feldíszített fenyőágat, illetve gondozóink folyamatosan pszichés támogatást, beszélgetést tartanak a lakók lakásában. A hozzájáruló vállalkozóknak, pékeknek, cukrászoknak, zöldség-gyümölcs kereskedőknek köszönhetően szeretetvendégséget is tudunk tartani, finom ételekkel kedveskedhetünk az itt élőknek.”

A 3. osztályos diákok karácsonyi műsorral készültek, amelynek során ünnepi versekkel, dalokkal örvendeztették meg az időseket.

A versek végén az előttük álló fenyőfára felakasztottak egy-egy piros almadíszt, ezzel megidézve a közös karácsonyfa díszítést.

Az összeállítást követően a diákok a kis Jézus megszületését adták elő.

Ács Helga