Alapvetően sem a Vásárhely számított a mérkőzés esélyesének, hiszen a Szeged KKSE remek idényt fut, a tabella második helyén áll Bakó Botond csapata. A HLKC pedig a zökkenőmentes felkészülésben sem bízhatott, de a mérkőzésen is sok dolog nehezítette a lányok játékot. Sebők Stefánia és Tószegi Krisztina is betegen vállalták a játékot, Fazekes Zsuzsanna pedig 15 percet tudott a pályán tölteni sérülése miatt.

A szegediek védekezésen aztán nem is sikerült rést találni, ha a falon át is jutott a Vásárhely, az esetek többségén Dobó Mónika parancsot megállj a labdának  a kapuban.

A szomszédváriak állva hagyták a HLKC-t, a félidőre 9 gólos előnnyel vonulhattak, zárkózni pedig a fordulás után sem tudott a Vásárhely.

NBI/B Kelet-csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 13. forduló
2016. december 17., 18.00, Szeged Városi spcs. – 120 néző
PC Trade Szeged KKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 40-21 (19-10)
Játékvezetők: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor
Versenybírók: Dr. Nádasdi Tamás, Gyuris László
HLKC: Kothencz – Szűcs 5, Nagy, Sebők 2, Tószegi 2, Török 4, Fazekas, Cs: Áncsán (k), Becsei, Ilyés 6, Blaskovics, Szabó, Klemm 2, Földesi

Gaál Adrienn vezetőedző: “Több sebből is véreztünk ezen a mérkőzésen. Sérülés és vírusos megbetegedés miatt néhányan pályára léptek ugyan, de ez csak szenvedés volt részükről. Ellenfelünk masszív védekezését nehezen tudtuk áttörni. Rendre leindítottak minket, így sok könnyű gólt tudtak szerezni.”

A junior mérkőzésen szoros csatában a HLKC vághatta zsebre a két pontot.

PC Trade Szeged KKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 29-30 (17-14)

szcs