A betlehemi láng vasárnap este Makóra is elérkezett. Loós Dominik a fiatal, de annál tehetségesebb kickboxos hozta el és adta át a főtéren összegyűlt tömeg előtt Farkas Éva Erzsébetnek. A polgármester pedig ennek segítségével meggyűjtotta az ember nagyságú, fémből készített mécsest. – Ez a láng lobogjon mindenkinek a szívében és adja át a szeretetét, ahogy tesszük ezt most mi is – mondta a városvezető.

Pálfai Zoltán, a Belvárosi Szent István Király Templom plébánosa áldást mondott, majd Farkas Éva Erzsébettel, illetve a polgármester családjával közösen fellobbantották a város adventi koszorúján a negyedik, s egyben az utolsó gyertyát. Ezt követően a betlehemi lánggal  apró mécseseket gyújtottak meg, így mindenki hazavihette otthonába karácsony melegét.

Molnár Bettina, a József Attila Gimnázium angol szakos diákja Elvis Presley: Cant help falling in love with you számát énekelte el. – Azért választottam ezt a dalt, mert annak ellenére, hogy karácsonykor sokat szokták játszani, de még sem olyan közhelyes – fogalmazott a 16 esztendős lány.

Amíg a lángot osztották a téren, a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar jóvoltából ünnepi dallamok csendültek fel. Az ünnepségén végén nagyon sokan célozták meg a kis fabódékat, hogy a hidegre való tekintettel egy kis melegséget öntsenek magukba. A gyerkőcök ezt forró tea, a felnőttek pedig forralt bor formájában tették meg.

Munkatársunktól. K.