Ahogy a korábbi esztendőkben, így az idén jut szociális célú tüzelőanyag támogatás az apátfalviaknak. – Ismét sikerrel jártunk a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton, melynek köszönhetően 4,5 millió forintot kaptunk, amihez 325 ezer forintos önerőt kellett biztosítani – nyilatkozta Szekeres Ferenc polgármester.

A pénzből a Dél-alföldi Erdészeti Zrt.-től vásároltak jó minőségű tűzifát. A 256 erdei köbméternyi, vagyis mintegy 2500 mázsányi tüzelő meg is érkezett a községbe. – A korábbi évekhez képest most nem a faluházzal szemben területen, hanem a régi téglagyárnál osztjuk szét a fát – mondta szerdán a helyszínen Szekeres Ferenc. Az önkormányzathoz 388 kérelmet küldtek be, melyből 365-öt fogadtak el. Az egyedül élőknek 5, a gyermeket nem nevelő pároknak 8, a gyermekes családoknak pedig 8 mázsa jut.

Juhász Erikának két kisfia van, így elmondása szerint nagyon sokat jelent neki, hogy kapott fát az önkormányzattól. – Egyedül nevelem őket, s ez a 8 mázsányi tüzelő szinte az egész télre meleget fog biztosítani az otthonunkban – tudtuk meg az édesanyától.

– Nem csupán magamnak, hanem a keresztlányoméknak és a szomszédnak is én viszem haza a fát, ezért utánfutót raktam az öreg járgány mögé – vette át a szót Dobos Ferenc. Mivel van egy kiskorú gyermeke, így neki is 8 mázsa tüzelő jár. Dobos Ferenc telente nem dolgozik, így ilyenkor bevétele sincs, ezért hatalmas segítség neki ez a támogatás.

Munkatársunktól. K.