Czuczi Mátyásné Simonyi Klára 1916. december 13-án született Hódmezővásárhelyen. Szülei akarata szerint női szabónak tanult, de nem szerette. Később a virágkötészetben találta meg örömét, ebben is dolgozott. A családi házból Vácra költözött, hiszen férje ott dolgozott. 1936 május 31-én mondták ki a boldogító igent.

Hódmezővásárhelyre 1938-ben költöztek vissza. Ezután hosszú évekig a család volt az elsődleges. 1951 október 9-én a Mérleggyárban ismét dolgozni kezdett, ahol 25 évig szorgoskodott.

Klára néninek 3 gyereke született. A középső hosszú betegség után elhunyt, így csak két gyermeke ünnepelhette vele a 100. születésnapját. Unokák terén sem szűkölködik az ünnepelt, 7 unokája volt, melyből 1 repülőszerencsétlenségben már elhunyt.

Az unokáim egy részének már gyerekei is vannak, így dédunokákkal is büszkélkedhetek. Aranyosak nagyon, mindet imádom, szeretem, ők éltetnek engem. A mai nap a családé. Amelyik része el tud szakadni a munkájától, az itt lesz és együtt ünnepel velem.” – mondta el Czuczi Mátyásné Simonyi Klára.

Klára néni lánya Éva, elmondta, hogy úgy éltek a testvérei, mit az úri gyerekek. Anyukájuk a gyönyörű szövetes anyagaiból öltönyöket varratott a fiúknak, és abban jártak az utcán. Éva később született, így ő ebből már kimaradt.

Hogy mi a hosszú élet titka? Talán az, hogy örökké dolgoztam, biztosítani kellett a család megélhetését. Mikor fiatal voltam nagyon nehéz évek voltak, de próbáltam jókedvet mutatni nekik. Szerencsére ez az egész családomra jellemző, mindenkinek jó a hangulata, mindenki örül, ha meglátja a másikat.” – mesélte Klára néni.

Az idős hölgyet kedden Kószó Péter is köszöntötte, és egy kis ajándékkal lepte meg.

Sz.Viktor