Több százan voltak kíváncsiak vasárnap este Makó főterén arra, hogy fellobbanjon az adventi koszorún lévő harmadik gyertya. Farkas Éva Erzsébet polgármester, Kotormán István református lelkész-igazgató, Tóthné Döme Mária. a Maros Táncegyüttes vezetője és Almási Szabina szervátültetett Európa-bajnok atléta közösen gyújtotta meg a várakozás gyertyáját.

Nem csupán a helyiek, hanem messziről érkezett látogatók is részesei lehettek ennek az ünnepnek. Dezső Dénes és párja Kézdivásárhelyről jött. A fiatalok a nászutukra tartottak, de helyi rokonuknak, Kriván Zsoltnak köszönhetően megálltak a Maros-parti városban. Prágát és Berlint célozták meg a fiatalok. Az újdonsült férj egy kicsit beszélt magukról, melyet tőle itt hallhat:

##audio:3431##

– Eddig mind a három gyertyagyújtáson itt voltam, nagyon szeretem ezt a meghitt hangulatot – vette át a szót Dömötör Józsefné. Az idős asszony két barátnőjével sétált ki a főtérre, ahogy ezt tették a korábbi vasárnapokon is. Kati néni azt is elárulta, hogy egy-két pohárka forral bort is megiszogatnak ilyenkor, szigorúan csak a hidegre való tekintettel. – Igaz, most vasránap egy kicsit melegebb volt, de a hagyományt nem akartuk sutba dobni – mondta nevetve, s belekortyolt a poharába.

A városi rendezvényen felléptek a Makói Magán Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakképző Iskola növendékei, illetve az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület tagjai. A színpadi produkciókat a legkisebbek is nagyon élvezték, s megpróbálták utánozni, mit is csinálnak a nagyok.

Munkatársunktól. K.