Ekkor az Úr eljövetelének közelségét ünneplik, ez a vasárnap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi. Színe hagyományosan rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtti koszorún Vágó János önkormányzati képviselő lobbantotta lángra a harmadikat, a legfényesebbet, miután rövid beszéddel köszöntötte a jelenlévőket. “Az adventi gyertyagyújtásra most olyan helyszínen kerül sor, ami igazán méltó az ünnephez. Az ország legtöbb városi megirigyelheti a sétálóutca díszítését, kivilágítását, és ehhez társul az a szép fa, ami a legfontosabb kelléke a karácsonynak” – fogalmazott beszédében a képviselő.

Majd Bán Csaba református lelkész mondott áldást.

Az ünnepi gyertyagyújtást a Bethlen Gábor Gimnázium 9.b. osztályos tanulóinak műsora (felkészítő tanáruk: Csorba Emese), valamint a makói Forgatós Táncegyüttes fergeteges karácsonyi műsora tette teljessé.

A sétálóutca ezen a vasárnapon is megtelt emberekkel. Volt, aki a vásári portékát csodálta, mások a korcsolyapályán nevetgéltek, míg sokan a nemrégiben elhelyezett fénygömböket csodálták, fotózták.

ÉR.