A maroslelei római katolikus templom Papp József tervei alapján 1901-ben épült neogót stílusban. Az eltelt 115 esztendő alatt csak kisebb-nagyobb felújítást sikerült elvégezni rajta. Amire most nagy szükség van, az pedig nem más, mint a templom alászigetelése, mivel vizesedni kezdett.

– A beruházásra az egyházközségünk 4 millió forintot nyert, de ez az összeg kevésnek bizonyult, hiszen a duplájába fog kerülni a munka – tudtuk meg Olasz Attila plébánostól. Az egyházfi örömmel tudatta, hogy a helyi óvoda és iskola pedagógusai elsőként ajánlották fel a segítségüket. – Megkerestek engem, hogy egy jótékonysági koncertet szerveznének annak érdekében, hogy adományokat gyűjthessünk – sorolta Olasz Attila. Erre a rendezvényre szombat este került sor.

– A községben hat esztendeje működő Gyertyaláng Kórus, illetve néhány lelkes fiatal szervezte meg ezt az estét – vette át a szót Vinczéné Faragó Anikó önkormányzati képviselő, aki maga is tagja az énekkarnak. A hagverseny csak a kezdett, hiszen a szentmiséken a hívőktől is várnak adományokat, de bárki segíthet, aki úgy érzi, tenni kíván a maroslelei templomért.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának első éves klasszikus fagott szakos hallgatója, Vincze Vivien is fellépett a koncerten. – Az interneten láttam meg, hogy a templomnak pénzre van szüksége, édesanyám a kórusban énekel, így természetesen volt, hogy én is segítek – tudtuk meg a 19 esztendős lánytól. Nem Vivien volt az egyetlen fiatal muzsikus, aki az ügy mellé állt. Rajta kívül szombaton még bemutatkozott Rácz Polla Metta, a Szegedi Tudományegyetem első éves klasszikus hegedű szakának hallgatója és ugyancsak az SZTE-n tanuló Banyó Enikő fuvolás, illetve Budai Beatrix fagottos.

Munkatársunktól. K.