Az apátfalvi önkormányzat a helyi Szociális Alapszolgáltatási Központtal együttműködve már nem első alkalommal lepi meg a karácsonyi ünnepek előtt a nehéz anyagi körülmények között élő családokat. – Most is a Budapesti Élelmiszerbank, illetve helyi és makói vállalkozók bevonásával tudjuk egy kicsit szebbé, gazdagabbá tenni az esztendő végét a rászorulóknak – fogalmazott az alapszolgátatási központ intézményvezető helyettese, Puskásné Ember Ninette.

A 106 családnak járó csomagokat a gyerekek kora szerint állították össze. – Ez annyit tesz, hogy a csecsemőknek tápszer, bébiétel is került a szatyrokba, az óvodásoknak és általános iskolásoknak pedig csokoládé – folytatta Puskásné Ember Ninette. Emellett különfélre tartós élelmiszereket is összeválogattak, vagyis a száraz tésztától kezdve egészen a teán át a margarinig.

Takács Tímea és párja két gyermeket nevel. – A nagyobbik, Ivett, hamarosan 7 éves lesz, a kicsi, Evelin pedig 4 esztendős – sorolta az édesanya. A család már nem először kap segítséget az önkormányzattól, de minden alkalommal nagyon örülnek neki. – A Szegedi Fonalfeldolgozó apátfalvi üzemében vagyok varrónő, a párom pedig a szomszédos Magyarcsanádon állatgondozó – tette hozzá Takács Tímea.

Az élelmiszerosztás mellett már úgynevezett ruhabörzét is szerveztek az apátfalvi rászorulóknak. A Magyar Vöröskereszt makói csoportjának jóvoltából érkezett nagyobb szállítmán ruhanemű a községbe, illetve tartós élelmiszereket is hoztak. Az idén nem ezek lesznek az utolsó adományozások, mivel a gyermekes családokat meglepik még ajándékokkal december 24-e előtt.

Fotók: Apátfalvi Faluház

Munkatársunktól. K.