Székkutason hagyomány, hogy az újszülötteket illetve a szüleiket egy jelképes ajándékkal és emléklappal lepik meg. Idén tíz gyerek született a településen, melyből négyet már tavasszal üdvözöltek. Csütörtökön hat családot keresett fel Szabó Emese, települési képviselő, kulturális tanácsnok és Rostás Péter, alpolgármester.

A szülőket és a babákat egyaránt édességgel, vásárlási utalvánnyal és virágcsokorral ajándékozta meg a Községi Önkormányzat. Mindenhol szívesen fogadtak minket, csak úgy, mint az elmúlt években. Fontos a helyi családoknak, hogy az önkormányzat gondol rájuk, és kitünteti őket ezzel a megemlékezéssel.” – nyilatkozta Szabó Emese.

Juhász-Nagy László és Juhász-Nagyné Tóth Tünde gyereke, Juhász-Nagy Zselyke Rózsa harmadik gyermekként érkezett a családba. A kislány 2016.06.17-én született, és nagyon jó baba.

Szeret önállóan játszani, kedvence az áthidalós játék, ami a kiságy fölé van felszerelve. A testvérei imádják, néha már túlzásba is esnek, körbezsongják. Szeret kézbe is lenni, de a szabadságot is szereti, igényli, hogy önállóan mozoghasson.” – mesélte Zselyke anyukája.

Pap Csanád Dominik augusztus 6.-án látta meg a napvilágot. Szülei, Pap Imre és Zacsok Viktória elmondták, hogy nem ijedős baba, mindenkivel barátkozik, és sokat mosolyog. Szeret kint aludni a szabad levegőn, amire a hideg beálltával nincs túl sok lehetőség már. Ennek ellenére szülei, ha tehetik, kiviszik levegőzni, és így könnyebben tud álomba szenderülni a csöppség.

Török Jázmin Evelin, Török László és Erdős Katalin első gyermeke. Hamarosan három hónapos lesz, és az anyuka elmondása szerint nagyon jó baba. Eleinte nem igényelte a cumit, volt, hogy ki is köpte. Manapság csak akkor hívják segítségül, ha nagy a baj és végképp eltörött a mécses.

Fehér Lászlót is köszöntötték, Fehér László és Fehérné Bősi Erika gyermekét. Október 25-én született, Szegeden.

Szokott már játszogatni is, kedvence a kiságyára szerelt forgós játék, valamit egy plüss lovacskája is van, amit szintén nagyon szeret. Altatás előtt kicsit mindig beszélgetünk, utána beveszi a cumit és elalszik. Esténként pedig az apukája altatja, akinek a hasán szokott álomba szenderülni.” – tudtuk meg Erikától.

Forrai Sándor és Kelemen Andrea szeme fényét Forrai Péternek hívják, aki már három hónapos, és második gyerekként érkezett a családba. Testvére négy és fél éves és Sanyinak hívják. Nagyon szereti az új jövevényt, bár még meg kell szoknia, hogy anyu és apu Péterrel is foglalkozik, és nem ő van a középpontban. Andrea elmondta, hogy a második gyerkőcnél már nagyobb a rutin, minden könnyebben megy. Éjszaka mindketten felkelnek párjával, ha sír a baba.

Szabó Zsófi nagyon mozgékony baba. Egy pillanatra sem áll le se a keze, se a lába. Egy igazi örökmozgó lesz. 3 hónapos, anyukája Tóth Mária Rozália, apukája Szabó János. A szülők elmondták, hogy szeret kézbe lenni a csöppség, este pedig babakocsiban szokott elaludni.

Sz.Viktor